4 Eylül 2014 Perşembe

Muharrem İnce Konuştu

CHP Kurultayında genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.
Muharrem İnce
Ben şimdi ki yazımda Muharrem İnce'nin cevapları hakkında konuşacağım. Öncelikle cevaplarını yazmadan önce Muharrem İnce hakkında kısı bilgiler vermek istiyorum.

Muharrem İnce Yalova'da doğdu. CHP'nin 2002, 2007 ve 2011 döneminde millet vekilliği görevi yaptı. CHP grup başkan vekilliğini yaptı.

Gelelim soru ve cevaplara.


"SORU: Genel başkan olursanız CHP seçimde yüzde kaç oy alır?
İNCE: Rakamları açıkça söyleyeyim mi?
SORU: Buyurun, söyleyin.
İNCE: 2015’te yüzde 30’un altında kalırsam bırakırım. 2019’da birinci olmazsam bırakırım.
SORU: Yani ilk seçimde yüzde 30’u yeterli mi buluyorsunuz?
İNCE: Çok kısa bir sürem var. 8 ayda, 10 ayda bu kadar olur. Yalan söyleyecek halim yok. Zaten yüzde 30’un üstü başkanlık sistemini engellemeye yeter."
Şimdi burada baktığınız zaman Muharrem İnce kendisine aşırı güveniyor. 2015'te %30 oy alırım diyor. Son seçimlere bakarsanız CHP %25 oy almıştır. Sayın Muharrem İnce %5 arttıracağının sözünü veriyor. Yaklaşık 5 milyon seçmen CHP'ye oy atacak. Şimdi baktığımız zaman CHP en son ne zaman %30 aldı 1977 seçimlerin de Bülent Ecevit tarafından %41 oy almıştır. Eğer CHP kapatıldığında CHP'nin devam niteliğinde olan Halk Partisi 1983'te ki genel seçimlerde Necdet Calp tarafından %30 küsur oy almıştır. Şimdi aradan tam 21 yıl geçti. Bir anda %30 çıkartmak zordur. Hadi tamam %30 aldı. 2019 seçimlerinde birinci olmak niyetinde.

shp
SHP



CHP en son Ecevit döneminde 1977 senesinde iktidarda oldu ve 1980 de darbe yaşadı, CHP kapandı, 1992 yılında tekrardan kuruldu. Ondan önce ise CHP yerine SHP Sosyaldemokrat Halkçı Parti adı ile Erdal İnönü Genel Başkanlığında sürdürmüştür.




Neyse biz konumuza dönelim 2019 seçimlerinde 1. olmak istediğinden bahsediyor. Öncelikle şuanda bu çok zor. AKP çok iyi bir siyaset uyguluyor ve halkdan çok iyi oy topluyor. Eğer ki Muharrem İnce 2019 seçimlerini kazanırsa gerçekten de çok iyi siyasetçidir derim lakin bana kalırsa pek bir başarısı yok Muharrem İnce'nin ama gönülden başarılı olmasını isterim. Zaten 2019 seçimlerine daha 5 sene var. Bu konuyu yakınlaşınca konuşuruz. 
Muharrem İnce şu şekilde Kılıçdaroğluna sitem etti :
"Ekmek dersen, aş dersen, özgürlük dersen, dayanışma dersen olur. Ama insanlara şezlongçu dersen, makarnacı dersen, tıpış tıpış gidecekler dersen olmaz." diyen Muharrem İnce, şöyle devam etti: "Muhalefet beceriksiz, muhalefet başarısız. Tayyip Erdoğan bu nedenle 13 senedir ülkede at koşturuyor. Süleyman Demirel bugün 70 yaşında olsaydı, Tayyip Erdoğan’ı üç ayda sallardı."
Ben burda yüzde yüz katılıyorum Muharrem İnce'ye. Bana kalırsa da yeterince iyi bir muhalefet yok AKP karşısında. Eğer olsaydı hem genel seçimler de hemde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fark olurdu. CB seçiminde bakınız Ekmelledin İhsanoğlu, genel seçimlerde ise iyi bir muhalefet olamayışı yüzünden CHP bu hale geldi.

Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun 9 olumsuz özelliğini ise şöyle sıralamış:
Muharrem İnce
"- BİR: Ortak akla inanmıyor. Evet, herkesi dinliyor ama sadece dinliyor. Dinlemenin ötesinde bir şey yapmıyor.
- İKİ: Bilimsel yöntemlerden uzak. Algı yönetimi nedir bilmiyor, kamuoyu araştırmaları yaptırmıyor.
- ÜÇ: Sağcılara bayılıyor, sağcıları çok seviyor. Solcuları sevmiyor, solculardan uzak duruyor.
- DÖRT: Cesur değil... Cesur çıkışlar yapmıyor, yapamıyor... Risk almaktan kaçınıyor.
- BEŞ: İddiası yok. Hep şerefli ikinciliğe razı, birinci olacağım diyemiyor. Meydan okuyamıyor.
- ALTI: Eskiden daha açık, daha devrimciydi ama değişti. Artık daha kapalı ve devrimcilikten uzak.
- YEDİ: Halkı tanımıyor. Halkın dokusunu bilmiyor. Halkın nasıl düşündüğünü, olaylara nasıl yaklaştığını kestiremiyor.
- SEKİZ: Bırakmayı aklının ucundan bile geçirmiyor. O da koltuğa yapışıp kalan siyasetçilerden biri haline geldi.
- DOKUZ: Farklı yerlede farklı konuşuyor. Güneydoğu’da özerklik diyor, Batı’da başka bir şey söylüyor."
Bana kalırsa Sayın Muharrem İnce'nin saydığı 9 madde de doğru. Neden doğru diye sorarsanız ise şöyle açıklamak isterim:
Birinci maddeyi ele alırsak " Ortak akla inanmıyor. Evet, herkesi dinliyor ama sadece dinliyor." Bunun doğruluğu CB seçimlerde çıktı. Nasıl çıktı? Şöyle çıktı. CHP'nin alt tabanlarında kimse Ekmel Bey'i istemiyordu. Kılıçdaroğlu ne yaptı onları dinledi ama sonuç olarak çatı adayı olarak Ekmelledin İhsanoğlu'nu çıkardı.
Üçüncü madde şöyle doğru sosyalist kesimleri İşçi Parti'sine gidin diye eleştiyor ve oyları alabilmek için CHP'yi sağ doğru götürüyor. Ama şunu düşünmüyor ki ben CHP'yi eğer sağa çekersem solcular bana nasıl oy atıcak. Bilinçsiz bir şekilde sağcılığa sürüklüyor. Çıkardığı çatı adayından belli zaten onu daha konuşmak bile istemiyorum. CHP eski CHP olmasa bile şuan ki CHP Atatürkçülük'den en uzak CHP. Sağcılık ve çatı adayı için bunu söyleyebilirim ilave olarak ise Atamızın inkılaplarıyla da uzaktan yakından alakası yok.
Dördüncü madde yi zaten söylememe gerek yok. Azıcık cesur olsaydı şuanda bu durumda olmazdı CHP. Bütün maddelere yorum yapmaktansa genel bir yorum yapmak isterim. Maddelerin hepsini okuduğumuz da ortaya çıkan şey Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı çok sevmesi ve hatalı kararlar alması ve bu yükü kaldıramamasıdır. 
Bir nokta daha var Muharrem İnce'nin konuşması hakkında onuda göstermek istiyorum.
BİZİM GENEL BAŞKAN, AKP’NİN İÇİ KARIŞSIN DİYE BEKLİYOR
“Bizim Genel Başkan’la anlaşamadığımız bir konu daha var. Bizim Genel Başkan kapalı toplantılarda hep AKP’nin içinin karışacağına dair bilgiler veriyordu. Bülent Arınç kavga çıkaracakmış, Abdullah Gül şöyle demiş falan... Gül ile Erdoğan kavga edecekmiş, biz de pastadan pay alacakmışız. Ben bunu doğru bulmuyorum. Onların iç kavgaları, iç çelişkileri bizi ilgilendirmemeli. Biz kendi işimize bakmalıyız. Onların kavgalarına bel bağlamak hiç yakışık almıyor”.
Bu yazıyı okumadan önce de zaten konuşulan şeylerden biriydi bu lakin burda Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Sayın İnce'nin de dediği gibi Kılıçdaroğlu AKP'nin içinde karışıklık çıkacağını ve biz de böyle yolumuzu bulucağız şeklinde konuşmuş. Bana kalırsa bu tutum çok yanlıştır ve böyle bir şekil de CHP iktidara geleceğine hiç gelmemelidir. Böyle bir CHP'ni ne Türkiye'ye yararı olur ne de kendi arasında düzgün bir bağ olur. Çok yanlıştır !!

Benim söylemek istediklerim bu kadar. Umarım beğenmiş olursunuz yazımı. Teşekkürler :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder