4 Temmuz 2015 Cumartesi

2015 Genel Seçim Analizi

2015 Genel Seçimleri

2011 Genel Seçimlerinde AKP 327 milletvekili çıkartırken 2015 Genel Seçimlerinde 69 sandalye kaybedip 258 milletvekili çıkarmıştır ve %9,01 oy kaybetmiştir.

2011 Genel Seçimlerinde CHP 135 milletvekili çıkartmıştır. Bu seçimlerde 3 kişi kaybedip 132 milletvekili çıkmıştır ve oyları %0,98 düşmüştür.

MHP ise 2011 Genel Seçimlerinde 53 milletvekili çıkartmıştır. Bu seçimlerde ise bunu 80 vekile yükselmiştir. Oylarını %3,34 arttırmıştır.Baktığımızda hiç bir şey yapmadan Türkiye'nin dör bir yanında oylarını belli bir yüzde de artmıştır.

HDP'ye gelecek olursak HDP 2011 Genel Seçimlerinde de bağımsız olarak meclisteydiler. 2015 Genel Seçimlerinde Kürt olan çoğu vatandaşımız HDP'ye oy vermişlerdir ve %6 oyları yükselmiştir ve 80 millet vekili de HDP'den çıkmıştır.

HDP kendini sol olarak tanımlamaktadır halbuki alakaları yoktur. Etnik milliyetçilik yapıyor ve MHP ne ise HDP odur. MHP Türkçülük, HDP Kürtçülük yapıyordur.

Çoğu insanımız oyların CHP'den HDP'ye kaydığını düşünüyordur..İşin ilginç tarafı ise deminki verdiğim istatistliğe bakıcak olursak CHP ve AKP'den azalan oyların toplamı %9.99dur. HDP oylarını %6 arttırmıştır.MHP ise %3.34 arttırmıştır. Bu seçim de katılım daha yüksektir diğer seçimlere göre. CHP'nin vaatleri sayesin de oyları artmıştır ama tabanında ki (sözde solcu olanlar) Kürtler oyunu HDP'ye vermiştir. Hepsi değil belli bir kısmı. Emanet oy verenler de olmuştur. Doğrudur ama bunlar basında ve siyasiler tarafından fazlası ile abartılmıştır. Eğer böyle olmasaydı CHP'nin oyu en az %28, %29 olup meclise en az 5,6 milletvekili daha sokabilirdi.

İlave ederek şunu da yazmak isterim, AKP'nin kaybettiği %9,01 oy CHP, MHP, ve HDP'ye dağılmıştır.Tabanında ki Kürtler HDP'ye, sağcılar MHP'ye ve CHP'nin söylediği vaatleri sayesinde de CHP'ye oyları kaymıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOT: Öcalan soy adı meclise girmiştir. Dilek Öcalan Şanlı Urfa'urfa'dan giren vekildir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CHP, MHP, ve AKP'nin sorması gereken HDP
nasıl,niye, kim tarafından girdi değil, Bizler neyi yanlış yaptıkta HDP'yi meclise soktuk olmalıdır.

İnsanlar kimseye suç atmamalıdır. CHP sayesinde girdiler ve ya AKP'den oylar gitti diyerek. Önemli olcan bu vatan düşmanlarını ülkemize bir zarar vermeden çabucak nasıl etkisiz hale getirebiliriz once bunu düşünmemiz gerekiyor. Yanlış anlaşılmak istemem burada.Bütün HDP'liler için demiyorum bunu Öcalana sayın diyen ve başkanımız, birleştiricimiz diyen o namusu, şerefi olmayanlara diyorum.Hiç bir şekilde ırkçılık yapmıyorum. Biz Türkler her ne kadar burada Türkiye topraklarında yaşıyorsak Kürtlerinde en az bizim kadar hakları vardır ve kesinlikle Kürtlerinde kendilerini savunmaları gerekir.
Demirtaşın aldığı oylar
Bizim güzel ülkemizde Türkü, Kürdü,Çerkezi, Lazı, Sünnisi, Alevisi, Şiisi ile herkes mutlu ve saygılı bir şekilde yaşamalıdır. Bu ülkeyi kimse bölemez, BÖLDÜRMEYİZ!!!
Baktığınız zaman Kürtlerin hakkını savunan çok parti olmuştur ve tabanlarında bir çok Kürt olan partide vardır bunların en bariz iki örneği AKP ve CHP'dir.

Size şimdi bir fotoğraf paylaşacağım ve burada ki istatistliklere iyi bakmanızı isterim. Fotoğrafta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş'ın aldığı oylar ve 2015 Geneler Seçimlerinde HDP'nin aldığı oylar gözükmektedir.


Bu fotoğrafa baktığımızda Demirtaş, Cumhurbaşkanlığında aldığı oy ve 2015 Genel Seçimlerinde aldığı oy gösterilmektedir. Eğer fotoğrafa dikkatli bakarsanız 3 büyük ilimizde de oyu neredeyse 2 kat artmıştır.Bu illerden İstanbul ve Ankara AKP de İzmir CHP dedir. AKP 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul'dan toplam 46 vekil, CHP 29, MHP 7 ve 3 tanede Bağımsız aday çıkmıştır. 2015 Genel Seçimlerinde ise AKP 39, CHP 28, MHP 10 ve HDP 11 vekil çıkartmıştır. Görüldüğü üzere AKP toplam 7 vekil kaybetmiştir.CHP ise 1 vekil kaybetmiştir. Lafı uzatmanın gereği yok.İstanbul'da AKP den oylar HDP ye kaymıştır. Bütün veriler bunu göstermektedir.
Diğer iki ilimizde de elimde veriler bulunmaktadır.Bu verilere bakılarak söylemek sterim ki HDP ye kayan oyların bir çok kısmı AKP den kaymıştır

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder