23 Ekim 2015 Cuma

Niye Mi CHP?

Öncelikle Merhaba; 


           Bu gün sizlere; Niye CHP’ye oy verilmesini anlatacağım. CHP 1950 den sonra hep ana muhalefet partisi olmuştur. Bir tek Ecevit Döneminde yükselişte olmuştur. Ecevit’i koltuğundan alan Baykal Döneminde ise CHP meclise girememiştir. Sonrasında Sn. Baykal’ın yerine Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu geçmiştir. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında doğru ve ya yanlış politikalarımız olmuş olabilir ama bu gün CHP çok farklı bir yerdedir. Nasıl mı farklı yerdedir. Hemen anlatayım. 




           CHP bu günlerde Türkiye’yi birleştirmeye çalışan tek partidir. CHP halkı bir arada tutmaya çalışan tek partidir. CHP hem Türkü hem Kürdü hem Alevisini hem Sunnisini hem Şisini bir arada tutan ırk ayırmaksızın, herkesin inancına herkesin düşüncesine saygı ile yaklaşan bir partidir. Nasıl mı birleştirmeye çalışıyor. En yakın örnek olarak size Ankara’da olan terör olayını örnek vereceğim. CHP hem MHP ile hem de HDP ile görüşme talebinde bulundu. Bunun sebebi ise birlik ve beraberliği göstermek istemeleriydi. Daha da sayısız örnek var CHP’nin birleştirici güç olduğuna dair.





           CHP’nin seçim vaatlerine gelirsek eğer, CHP o kadar güzel vaatlerde bulunmuş olmalı ki parti(ler) vaatlerimizi alıp kendileri de kullanmaya başladılar. Koskoca 13 sene boyunca bu ülkenin iktidarı olan parti, CHP’nin vaatlerini kopyalıyorsa demek ki CHP doğru şeyler yapıyordur. Seçim vaatlerimizin yanı sıra, ortaya koyulan duruş ve izlenen politika daha önce Türkiye siyasi platformunda görülmemiş bir durumdur. Bunu açıklamak gerekirse, CHP’nin izlediği yolu daha önce hiçbir parti yapmamıştır. CHP birleştirmeye, yapıcı olmaya, insanları galeyandan uzak tutmaya ve onları koruyup kollamaya çalışmaktadır. Başbakan yapmazken, açıklamayı Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu insanları uyarmaktadır. 





           Eğer hala diyorsanız “CHP’ye gende oy vermem.” O zaman şunu söylemek istiyorum size. Neden başka partilere oy veresiniz? AKP ve ya MHP ne yaptı? Özellikle 7 Haziran’dan sonra ne yaptılar? HDP’yi hiç saymıyorum. HDP Kürdleri düşünmeyen bir partidir. Onların tek istediği kendi çıkarları kendi istekleridir. HDP’yi geçelim ona da sonra değiniriz. MHP ne yaptı 7 Hazirandan sonra. Sormak isterim size ne yaptı? Ve ya 7 Hazirandan önce ne yaptı? Benim gördüğüm sadece iktidara yüklendi. “Bu böyle olmaz, bu iş böyle gitmez.” dediler. Peki sorarım size MHP ne yaptı? Zoraki AKP ile 2 görüşme yaptı. CHP ile aynı şekil bir elin parmağını geçmez görüşme sayısı. Gözünüzü açın MHP’li kardeşlerim oy verdiğiniz partiye iyi bakın. Sırf MHP diye veriyorsunuz. Adı olduğu için bir partiye oy verilmez. İcraatı olan partiye oy verilir. Gelelim AKP’ye. AKP’nin yaptığı yolsuzluğu ve ya yaptığı yanlışları söylemeye gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez. 7 Hazirandan sonra ama yaptığı hatalar ve her geçen gün artan şehit sayısı, sivil halkımızın can ve mal kayıpları son noktaya getirdi insanları. Gene en yakın örnek olarak Ankara’yı vereceğim. MİT var diyoruz nerede? Gitsinler anca Oslo’da teröristlerle masaya otursunlar. Polisler nerede? Tomaları olmadan bir yere çıkamaz oldular. İç işleri bakanı ve Adalet bakanı ne iş yapıyor? Başbakan bazı şeyleri bizim Genel Başkanımızdan duyuyor. Medyaya ağır derece sansür uygulanıyor. Ankara’da ölen herkesi terörist olarak yansıtıyorlar. Birde insanları kargaşa içine sokuyorlar. Aklı başında olan herkes bu olayları okuyabilir diye düşünüyorum.





İYİ GÜNLER GÖRMEK İÇİN, GÜZEL GÜNLER GÖRMEK İÇİN GELİN OY VERİN CHP

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder